Texels Kookboek - Gehaktbrood met kappertjes-pestosaus

Ingrediënten

50 gr pijnboompitten 2 eieren 750 gr gehakt (half om half) 1 potje pestosaus
1 theelepel thijm zout 3 beschuiten 2 el tomatenpuree
Voor de saus
1,5 dl yoghurt 125 ml zure room peper 1,5 el kappertjes

Hulpmiddelen
cakevorm oven koekepan

Voorbereiding

In plaats van beschuit kan je ook 10 tot 12 eetlepels paneermeel gebruiken.

Oven voorverwarmen op 200 graden Celcius.
Pijnboompitten roosteren in een koekepan totdat ze goudbruin zijn
Gehakt mengen met tijm, fijn gemaakte beschuit, eieren, helft van de pestosaus, zout, pijnboompitten en de tomatenpuree.

Bereiding

Doe het gemengde gehakt in de cakevorm en zorg ervoor dat ook de hoeken van de vorm goed gevuld zijn. Bak het vleesbrood in het midden van de oven in 45 minuten.

Maak intussen de saus door de yoghurt te mengen met de zure room, de rest van de pestosaus, peper en kappertjes.

Het gehaktbrood kan warm geserveerd worden, maar is koud ook heel erg lekker.

Serveertip

Serveer het gehaktbrood met stokbrood en een groente salade met tomaten erbij.

In plaats van pijnboompitten zijn gehakte amandelen of cashewnoten ook erg lekker.

Soort gerecht: hoofdgerecht Aantal personen: 6 Bereidingstijd: circa 15 minuten Baktijd: circa 45 minuten
Wijntip: Pinot blanc, Pinot Bianco, Pinot Grigio, lichte chardonnay of een droge rosé.

Eet smakelijk !!